Een heel oud recept: kwetsen op zoetzuur.
Heerlijk voor bij boerenkoolstamppot en stamppot raapstelen.
Je hebt nodig:
1,5 kilo kwetsen
1 liter inmaakazijn
1 kg suiker
7 gram hele kruidnagels
8 gram pijpkaneel
en glazen potjes
Was de kwetsen en prik ze één voor één in.
Azijn, suiker en kruiden aan de kook brengen.
De kwetsen er in doen en af laten koelen.
Dit 24 uur laten staan.
Daarna de kwetsen met de suikerstroop langzaam aan de kook brengen en
zachtjes laten koken tot ze zacht zijn. ( de velletjes moeten niet kapot gaan )
Dan de kwetsen direct uit het vocht scheppen en uit laten lekken.
Ze over de potjes verdelen.
De suikerstroop in laten koken tot er ongeveer 2 liter over is.
Dit verdelen over de potjes en goed sluiten.
En voor later eet smakelijk.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten