dinsdag 30 augustus 2016

Zoetzuur van courgettes

In mijn groentetuin heb ik dit jaar groene en gele courgettes verbouwd.

Ongeveer vijftien jaar terug kreeg ik een heerlijk recept van Marijke Stemerdink.

En dat heb ik vandaag gebruikt.

Ingrediënten:
2 litermaten vol courgettes
2 uien
60 gram zout
een halve liter azijn
400 gram suiker
 1 theelepel selderijzaad
2 theelepels mosterdzaad
1 theelepel gemalen geelwortel
1 theelepel mosterdpoeder

Vijf schone afsluitbare potten


Was de courgettes en snijd ze ongeschild in blokjes. Vul daarmee tweemaal een litermaat.
Snijd de uien in heel dunne schijfjes en voeg ze bij de courgettes in een schaal.
Meng het zout erdoor en laat dit twee uur staan.

Daarna goed spoelen en in een vergiet uit laten lekken.

Breng de overige ingrediënten samen aan de kook en laat het drie minuten zachtjes koken.
Voeg de courgettes toe, neem de pan van het vuur en laat dit twee uur staan.

Alles weer aan de kook brengen en 35 minuten zachtjes door laten koken.

Doe de courgettes in schone potten en giet het vocht er overheen.

De potten goed afsluiten.
Af laten koelen en op een koele plaats bewaren.

Eet smakelijk.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten